Cockapoo - Massor om Cockapoo

Cockapoovalp

Cockapoovalpar

När man träffat en valp från en Cockapoo kan man inte låta bli att önska sig en egen Cockapoovalp. Cockapoovalpar är extremt beroendeframkallande och man vill verkligen ha en gullig liten valp hemma hos sig.

Oavsett hur söta Cockapoovalparna är så är, det precis som med alla hundvalpar, mycket jobb att ha en hund. Jobbet är i och för sig väldigt kul men man får räkna med att det tar 3-6 timmar om dagen ta hand om en valp oavsett om den är en Cockapoo, Pomeranian eller någon annan hundras.

Köpa en Cockapoovalp

Cockapoovalp

Eftersom Cockapoo inte är en egen hundras finns den inte med i Svenska Kennelklubben, SKK. Därmed finns det inte ett kvalitetssäkrat register över seriösa uppfödare av Cockapoo som ni kan använda er när ni ska köpa en söt liten valp.

Det finns inte så många som föder upp Cockapoovalpar vilket gör att priserna kan variera ganska mycket. De flesta som föder upp Cockapoovalpar är dock seriösa men inte alla. Ta alltid referenser och undersök uppfödarens eller kennelns bakgrund innan ni köper er Cockapoovalp.

Viktigt att veta om Cockapoo valp

Cockapoovalpar

Att skaffa, ta hand om och leka med en hundvalp, t.ex. en liten Cockapoo, kan se roligt och lockande ut. Det är dock mycket arbeta med att ha hund. Innan ni bestämmer er för att köpa en Cockapoovalp ska ni ställa er nedanstående frågor.

  Köpa en Cockapoo
 • Tycker du att Cockapoo är världen sötaste hundras och att dess lynne passar ert hushåll?
 • Gillar du hundar som är smarta, har mycket energi, lätt att lära sig konster?
 • Tror ni att Cockapoo är den hundrasen som passar er allra bäst?
 • En Cockapoo kan bli mellan 12 och 18 år vilket är lite äldre än genomsnittshunden. Är du beredd på att ta ansvar för din Cockapoo under alla dessa år?
 • Det tar tid att ta hand om en cockapoo, både när den är valp eller vuxen. Är du villig att avsätta tid varje dag i många många år framåt.
 • Att köpa en Cockapoo kostar ganska mycket pengar. Är du villiga att betala 30000 kr för en Cockapoovalp med alla extrakostnader som dyker upp just när ni köpt er valp?
 • Skaffa en Cockapoovalp
 • En Cockapoo äter hundmat och detta kostar pengar. Små Cockapooer äter mindre och är billigare. Är du villig att betala mellan 3000-10000 kr varje år för hundmat?
 • Hundar behöver regelbunden tillsyns. Är du säker på att du eller någon annan kan se till er Cockapoo eller Cockapoovalp så att den aldrig är ensam mer än 5 timmar i sträck?
 • En hund behöver försäkring och veterinärvård och det kostar pengar. Är du villig att betala kring 5000 kr per år för en hundförsäkring för din älskade Cockapoo?
 • Vissa Cockapooer är ganska allergivänliga men andra mer allergiframkallande. Tål alla i din familj hundar?
 • Har ni tid att vänta mellan 9-18 månader innan ni kan få er underbara lilla Cockapoovalp?
 • Tror ni att Cockapoo är den hundrasen som passar er allra bäst?

Om ni svarar ja på alla dessa frågor kan ni definitivt skaffa er en underbart söt och gullig Cockapoovalp vilken ni kommer få se växa upp till en fullvuxen Cockapoo som kanske får egna söta Cockapoovalpar. Rent av kommer er Cockapoo bli mormor och mormorsmor vilket skulle kunna glädja många andra familjer i framtiden.


Mer fakta om den söta hunden Cockapoo

Här finner du massor med intressant information om Cockapoo men också en del söta och gulliga bilder på Cockapoovalpar.Meny - Cockapoo
Till förstasidan på www.cockapoo.seHögst upp på sidan om CockerpooLängst ned på sidan om Cockapoo
SverigeUtomlandsCockapoovalpNyheter